Google Chrome 71 ще блокира натрапващи се реклами

0
43
Google Chrome

От Google обявиха, че в очакващата се да излезе през декември версия 71 на интернет браузъра Google Chrome ще бъдат блокирани натрапващите се реклами. От компанията искат да подобрят преживяването на потребителите с браузъра и поради тази причина ще направят така, че той да блокира заблуждаващи и натрапващи се реклами.

Рекламите, които влизат в тези категории са строго определени от Google. Като такива се смятат фишинг реклами, такива с фалшиво съдържание, с авто пренасочване, предлагащи нежелан и зловреден софтуер, реклами с липсващо или заблуждаващо брандиране, реклами с неочаквани области за цъкане с мишката, с цел повишаванена шанса за кликаемост.

При Chrome 71 от Google ще съставят черен списък на подобни реклами и те ще бъдат блокирани от показване. Новият ход се разглежда като допълнение на вече вградените и използващи се инструменти за блокиране на авто възпроизвеждането и блокирането на изскачащи прозорци.

Когато рекламата на рекламодател попадне в черния списъкна Google, от компанията ще му предоставят едномесечен срок за реакция, в която той ще трябва да отговори на всички поставени изисквания. Ако рекламодателят не успее въпреки добрите си намерения и усилия, рекламите му ще бъдат блокирани от Google Chrome.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Windows 10 бележи ръст в потреблението