Google прекрати поддръжката на Google Chrome при Windows XP

0
76
Google Chrome


Потребителите на Windows XP остават с един браузър по-малко.

След като вчера излезе версия 50 на браузъра Google Chrome за Windows, Linux и Mac OS X, поддръжката за Windows XP беше прекратена, въпреки все още големия брой потребители, които използват тази операционна система, чийто дял е по-голям дори от този на Windows 8.1.

Сред операционните системи със спряна поддръжка са и Windows Vista, както и Mac OS X 10.6, 10.7 и 10.8.

15 години след официалното си излизане на пазара Windows XP все още държи близо 11% потребление, въпреки официално спряната поддръжка през април месец 2014-та година. Последната версия на браузъра на Microsoft Internet Explorer, която беше поддържана беше осма версия и това беше един от начините от софтуерния гигант да прибутат потребителите към по-нови версии на операционната им система.

Повечето потребители на Windows XP обаче това не ги впечатли особено и използваха браузъри от трети страни като Google Chrome, което определено е спомогнало за увеличения живот на тази операционна система по много начини.

Сега на потребителите на ХР не им остават много варианти. Те трябва да решат дали ще продължат да използват Windows XP с остаряла версия на браузъра Google Chrome, като по този начин компрометират сигурността си, без да получават повече обновления, да преминат към друга операционна система или просто да сменят браузъра с такъв, който все още има поддръжка за Windows XP.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Valve продължават да наемат разработчици за подобряването на отворените графични драйвъри в Linux