Google+ започва да трие потребителска информация от 2-и април

0
3
Google+ започва да трие потребителска информация от 2-и април

След рекордно изтичане на потребителски профили миналата година от Google обявиха закриването на социалната мрежа Google+ за крайни потребители. Сега от компанията обявиха плановете си да започнат поетапно изтриване на потребителската информация, което ще започне от 2-и април 2019-а година.

Ако в момента решите да си направите профил в Google+, това е все още възможно, но създаването на нови акаунти ще бъде забранено още в началото на следващата седмица на 4-и февруари. На същата дата ще бъдат премахнати и генерираните от Google+ коментари от Blogger. Изтриването на коментарите от други сайтове започва на 7-и март.

Ако сте използвали Google+ за вписване в някои сайтове, то ще бъдете приканени да се впишете наново, а Google+ бутоните за вписване ще бъдат променени и на тях ще пише само Google.

С идването на 2-и април от компанията ще започнат изтриването на цялата потребителска информация, с изключение на Google Notes. Потребителската информация, която ще бъде изтрита включва снимки и видео файлове от Album Archive и Google+ страниците.

Ако имате нещо важно, което искате да си запазите, от Google публикуваха ръководство, от което можете да научите как да свалите желаната информация. Тук трябва да се спомене, че ако сте качили вашите снимки и/или видео файлове в Google Photos, те няма да бъдат изтрити.

Процесът по закриването на Google+ ще отнеме няколко месеца.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Linux Mint взема дизайна насериозно. Cinnamon получава лого

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук