Гугъл към десктоп потребителите: Ще получавате по-неактуални резултати от мобилните устройства

0
49
Гугъл към десктоп потребителите: Ще получавате по-неактуални резултати от мобилните устройства


Съвсем скоро от Google възнамеряват да въведат специален индекс за смартфони, който ще стане главният индекс, за който ще се грижат.

Мобилният индекс ще дава по-актуални резултати за потребителите на мобилни устройства, отколкото на останалите от десктоп сегмента.

Според Search Engine Land Google скоро ще започнат да индексират търсенията за мобилни устройства отделно от тези за десктоп, като мобилният индекс ще бъде с приоритет. Това се очаква да се случи до няколко месеца.

Този ход има смисъл за Google, защото мобилните устройства са вече основното място, от което потребителите осъществяват търсения в Интернет. Според последни данни,търсенията осъществени от мобилни устройства в търсачката Google, са надминали тези осъществени от десктоп машини и са стигнали 100 милиарда за един месец.

Разбира се, от Google ще продължат да поддържат индекс за десктоп машините, но той няма да е приоритетен и няма да бъде актуализиран толкова често, колкото този за мобилните устройства.

В същото време мобилният индекс ще позволи на компанията да използва алгоритъма си за класиране за мобилното съдържание, вместо да използва този за десктоп машини. Засега от Google не дават повече информация по въпроса, но участници в Pubcon Las Vegas разкриха някои детайли в Twitter.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  TeamViewer 13.0.9865 за Linux вече е тук. Добавени са файлов трансфер и чат