IBM заменя Windows с Mac

0
32
IBM заменя Windows с Mac


От IBM обясняват решението с това, че един компютър с Windows излиза с $535 по скъп от един Mac. До момента са подменени над 90 000 машини.

IBM е една от компаниите, която е известна с това, че дава право на избор на служителите си и те могат да избират между PC и Mac. В резултат на тази възможност се оказва, че по-голямата част от тях избират Mac.

На пръв поглед на всеки това би се сторило скъпо начинание, но според IBM това въобще не е така. Fletcher Previn от IBM обяснява, че всъщност миграцията е започнала в средата на 2015-та година и все още продължава.

До момента са подменени 90 000 персонални компютъра с Mac и за момента от IBM са много доволни от хода, който са предприели.

Според техните изчисления за четиригодишен период те ще спестяват от $273 до $543 за всяка система на Епъл, в зависимост от избрания модел. „Това са много по-добри цени, от която и да било оферта, която сме получавали от Майкрософт“, казва Previn.

Към момента около 73% от служителите на IBM са решили, че следващата им служебна машина ще бъде Mac. Подмяната на устройствата тече с пълна пара, като биват подменяни по 1300 машини всяка седмица, а от компанията очакват до края на годината да имат работещи над 100 000 Mac машини.

„Всеки един Mac всъщност продължава да прави пари, като в същото време ни спестява пари на нас“, допълна Previn.

Решението на IBM да изостави Windows и да мигрира към Mac със сигурност е неприятна новина за Майкрософт, особено като се има предвид факта, че тяхна главна цел е именно корпоративният бизнес.

Прочетете още:  Mozilla най-накрая добавя multi-process във Firefox 48

Подобно решение може да се окаже сериозна пречка пред тяхното неистово желание да накарат целия свят да премине към Windows 10, като съществува и сериозна опасност техният пример да бъде последван и от други корпорации за в бъдеще.

0/5 (0 Reviews)