IBM заменя Windows с Mac

0
20
IBM заменя Windows с Mac


От IBM обясняват решението с това, че един компютър с Windows излиза с $535 по скъп от един Mac. До момента са подменени над 90 000 машини.

IBM е една от компаниите, която е известна с това, че дава право на избор на служителите си и те могат да избират между PC и Mac. В резултат на тази възможност се оказва, че по-голямата част от тях избират Mac.

На пръв поглед на всеки това би се сторило скъпо начинание, но според IBM това въобще не е така. Fletcher Previn от IBM обяснява, че всъщност миграцията е започнала в средата на 2015-та година и все още продължава.

До момента са подменени 90 000 персонални компютъра с Mac и за момента от IBM са много доволни от хода, който са предприели.

Според техните изчисления за четиригодишен период те ще спестяват от $273 до $543 за всяка система на Епъл, в зависимост от избрания модел. „Това са много по-добри цени, от която и да било оферта, която сме получавали от Майкрософт“, казва Previn.

Към момента около 73% от служителите на IBM са решили, че следващата им служебна машина ще бъде Mac. Подмяната на устройствата тече с пълна пара, като биват подменяни по 1300 машини всяка седмица, а от компанията очакват до края на годината да имат работещи над 100 000 Mac машини.

„Всеки един Mac всъщност продължава да прави пари, като в същото време ни спестява пари на нас“, допълна Previn.

Решението на IBM да изостави Windows и да мигрира към Mac със сигурност е неприятна новина за Майкрософт, особено като се има предвид факта, че тяхна главна цел е именно корпоративният бизнес.

Прочетете още:  Излезе Wraith Master 1.0 за контролиране на AMD RGB под Linux

Подобно решение може да се окаже сериозна пречка пред тяхното неистово желание да накарат целия свят да премине към Windows 10, като съществува и сериозна опасност техният пример да бъде последван и от други корпорации за в бъдеще.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments