Играта Fortnite е причина за 5% от разводите във Великобритания

0
159
Играта Fortnite е причина за 5% от разводите във Великобритания

Изглежда някои игри навлизат все по-сериозно в живота на хората. След като ви съобщихме, че родители плащат по $20 за Fortnite треньори, които да обучават децата им, сега според информация, изнесена от Divorce Online разбираме, че за 5% от разводите във Великобритания е посочена същата игра.

В изнесените данни се посочва, че от 4665 ищци за 2018-а година 5% са посочили като причина за развода прекалена пристрастеност към играта Fortnite. Според говорител на Divorce Online доскоро главните причини за развод са били алкохол, пристрастеност към наркотици, хазарт, но дигиталният свят е внесъл промени в тенденциите и сега виждаме нови пристрастявания, които водят до разпад на брачните взаимоотношения.

Като главни причини за разводи в дигиталния свят доскоро бяха сочени социалните медии като Twitter и Facebook и порнографията, но сега в тази класация намират място и игрите. От Световната здравна организация също обърнаха внимание през юли тази година за вредите върху здравето от пристрастяване към игрите.

Трябва да имаме предвид, че изнесените данни са официални само за Великобритания, а другите държави тепърва ще трябва да преценяват вредите от игрите върху брачните връзки. Така наречените Battle Royal игри като Fortnite и PlayerUnknown’s Battlegrounds са първенци в дигиталния свят с над един милион сваляния във вариантите си за Android и iOS.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Патентният иск срещу GNOME Foundation е уреден