Intel анонсираха осмото поколение процесори Coffe Lake.

0
33
Fastboot за Intel Linux видео драйвъра идва скоро по подразбиране


След скорошно изтичане на информация, от Intel побързаха преждевременно да обявят процесорите от осмо поколение Coffe Lake. Продажбите започват съвсем скоро.

Процесорите вече са напът към търговците на дребно, а основният акцент е поставен върху модела Core i7 8700K, който е с 6 ядра и 12 нишки и 40 PCI Express 3.0 пътеки (lanes).

За Core i7-8700K от Intel казват, че това е най-добрият процесор за гейминг досега. Той използва Turbo Boost 2.0 и клока за едно ядро може да достигне до 4.7Ghz.

Според генералния мениджър на Intel Anand Srivasta, представянето на едно ядро при Core i7-8700K е по-добро дори от това на Core i9-7800X, съобщават от PC World.

Сравнен с Core i7-7700K чипа от миналата година, i7-8700K ще донесе 25% подобрение при кадрите при някои тежки игри и 32% подобрение при обработване на 360-градусово 4К видео съдържание. Процентите нарастват до 65, когато се говори за компютър, който е на три години.

Coffee Lake процесорите от осмо поколение Core i3 вече са с четири ядра, а i5 е с шест ядра, плюс Hyper Threading.

Това е първият път, когато от Intel предоставят повече от 4 ядра при i5 и това е в резултат на натиска от страна на AMD и техните процесори Ryzen.

Intel анонсираха осмото поколение процесори Coffe Lake. 3

На потребителите ще бъдат предложени общо шест процесора, като три от тях ще са K процесори, което означава, че ще са отключени за оувърклок. И шесте процесора имат поддръжка за Intel Optane.

Coffe Lake ще използват нов чипсет Z370, който позволява поддръжка за DDR4-2666, вместо досегашните DDR4-2400 при по-стария чипсет Z270.

Прочетете още:  От Facebook работят по собствена криптовалута

Вграденият графичен чип вече се казва „UHD Graphics“ вместо „HD Graphics“, но не носи архитектурни промени, а само по-високи тактови честоти на ядрото.

Потребителите ще могат да закупят процесорите от осмо поколение съвсем скоро, като продажбите започват на 5-и октомври тази година.

0/5 (0 Reviews)