Intel готвят големи промени за Linux Kernel 5.5

0
81
Intel

От Intel готвят големи промени на графичния фронт за Linux Kernel 5.5.

Въпреки че, merge прозорецът за Linux ядрото с версия 5.5 ще бъде отворен някъде към края на ноември тази година, от Intel вече пуснаха своята първа заявка за промени към DRM-Intel-Next.

Докато в Linux Kernel 5.4 е добавена първоначална поддръжка за видео картите Tiger Lake от 12-о поколение, то в 5.5 ще бъде добавен много повече материал около тези графични чипове и те ще бъдат с много добра поддръжка, въпреки че те не се очакват да се появят официално преди 2020-а година.

Работата по драйвърите за Tiger Lake в първото искане за промени от страна на Intel включва HDCP 1.4 и HDCP 2.2 поддръжка за защита на съдържанието, 12 BPC цветова поддръжка, пускане на Display State Buffer batch programming режима, актуализирана Panel Self Refresh 2 (PSR2) поддръжка за Gen12.

Допълнително има различни поправки за графичните карти при Icelake, Hardware readout поддръжка за Forward Error Correction, различни промени при Gen7 и Cherryview, аудио поправки, DP MST и PSR поправки, добавен е липсващ Comet Lake PCH PCI ID и още.

Пълния списък с промените можете да видите тук.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Излезе NVIDIA 440.44 драйвъра за Linux