iOS 10 излезе, но отново с проблем

0
25
iOS 10 излезе


Веднага след ъпдейта социалните мрежи се напълниха с оплаквания, че телефоните им са „брикнати“ или по друг начин казано, станали са абсолютно ненужни кубчета пластмаса и метал.

Както по-рано ви съобщихме, Епъл анонсираха, че iOS 10 ще излезе официално на 13 септември за всички и удържаха на обещанието си. Вчера ъпдейтът беше спуснат за всички потребители, но предизвика проблеми при не малка част от тях.

Само минути след официалното излизане на новата операционна система, социалните мрежи се напълниха с оплаквания от ядосани iPhone потребители, които са се опитали да свалят ъпдейта чрез Wi-Fi, но в последствие техните i-устройства са се превърнали в безполезни тухли.

iOS 10 update temporarily bricked my iPhone 6s Plus … so yeah, I’d hold off on that. pic.twitter.com/qPFU1bpqZs
— Marques Brownlee (@MKBHD) September 13, 2016

well my iPhone is now a brick thanks to iOS 10 @AppleSupport
— Dustin Rakes (@dustin_rakes) September 13, 2016

Wow. iPad pro update failed. I don’t even know if I have iTunes or a free USB port!U: Have to do clean install wtf pic.twitter.com/zwjM5U2WqC
— Seth Weintraub (@llsethj) September 13, 2016

В официално обръщение от Епъл съобщават, че са разбрали за проблема и той вече е отстранен, като подчертават, че само малък брой потребители са били засегнати, въпреки че препълнените с оплаквания социални мрежи говорят точното обратното.

„Имахме проблем за кратко, който засегна малък брой потребители в първите часове на ъпдейта. Проблемът беше оправен бързо и се извиняваме на нашите клиенти. Ако някой има проблем с неработещо устройство, той трябва да се включи към iTunes и да завърши ъпдейта или да се свърже с AppleCare за допълнителна помощ“, казва говорител на Епъл.

Прочетете още:  Излезе Mesa 18.0.3 с някои важни подобрения

Ако все още имате проблем с вашия iPhone, ето бърз начин да го оправите:

Свържете телефона към iTunes и направете насилствен рестарт, задържайки бутоните Sleep и Home. В iTunes ще се появи питане дали искате да възстановите или ъпдейтнете устройството. Изберете, че искате да ъпдейтнете, за да продължи обновлението към iOS 10.

Подобни проблеми не са за пръв път при Епъл. През 2011-та година потребителите, които ъпгрейднаха до iOS5 загубиха цялата си информация, която се намираше на устройствата им, а по-рано тази година дефектен ъпдейт към iOS 9.3.2 превърна множество iPad Pro в безполезни тухли.

0/5 (0 Reviews)