Майкрософт ще доведе виртуалната реалност в Edge

0
33
Майкрософт ще доведе виртуалната реалност в Edge


Windows 10 Anniversary ъпдейтът донесе със себе си множество промени и нови функции, както и дългоочакваната поддръжка за добавки в браузъра Edge. Днес те ни дават бърз поглед върху следващата им цел – виртуалната реалност в браузъра.

Майкрософт потвърдиха днес, че работят върху WebVR поддръжка за браузъра Edge, което ще позволи виртуалната реалност да бъде пускана вътре в браузъра.

Виртуалната реалност е новата революция и от Майкрософт инвестират много усилия и средства, за да са едни от пионерите в тази нова сфера и работата по поддръжката на WebVR в Edge определено придобива смисъл и е крачка напред в тази посока.

WebVR е базиран на JavaScript API и вече е имплементиран в тестовите издания на браузърите Mozilla Firefox и Google Chrome. Този факт кара Майкрософт да бързат, за да не изостанат от големите играчи на пазара и да предоставят новата технология и за своите потребители.

„Развълнувани сме да обявим днес, че работим по експериментална WebVR поддръжка в Microsoft Edge. WebVR е новият хоризонт на уеб графиката, който дава възможност на разработчиците да създават удивителни преживявания, в които потребителите на различни устройства да се потопят“, казаха от Майкрософт днес.

От компанията съобщават още, че работят и с други партньори, за да се стандартизира WebVR и да го направят удобен за работа инструмент за разработчици. Някои от партньорите са Mozilla, Oculis, Google и други.

От Майкрософт обясняват, че работата по проекта е още в начален стадий, което означава, че ще бъде нужно време, докато дойде моментът, в който потребителите ще могат да пробват новата технология. Най-вероятно потребителите в Insider програмата ще бъдат първи, които ще могат да се насладят на WebVR и се очаква финалната версия да дойде с Windows 10 Redstone 2, през пролетта на 2017-та година.

Прочетете още:  Майкрософт анонсираха Linux-базирана IoT платформа Azure Sphere
0/5 (0 Reviews)