Snapd 2.14.2 Snappy Daemon излезе за Ubuntu 16.04 LTS и Fedora 24

0
40
Snapd 2.14.2 Snappy Daemon излезе за Ubuntu 16.04 LTS и Fedora 24


Само ден, след като обявиха наличността на първите бета имиджи за Ubuntu Snappy Core 16, Canonical, в лицето на Michael Vogt, обявиха, че Snapd 2.14.2 Snappy daemon е вече наличен.

Snapd е в основата на Snappy технологиите, които се използват за инсталиране и използване на Snap универсалните бинарни пакети в Ubuntu Linux и другите дистрибуции, които я поддържат.

За момента Snapd 2.14.2 е стабилната версия, която предлага най-много функции и е налична за Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus) и Fedora 24 (COPR). В анонса си в мейл листа Michael Vogt казва, че новата версия скоро ще бъде налична и за другите дистрибуции, като обяснява, че също така са пуснали и нова версия на Snap, която съдържа новата версия на Snapd.

Snapd 2.14.2 добавя поддръжка за инсталиране на Snap пакети, както и тяхното премахване, в зависимост от номера на тяхната ревизия, добавя поддръжка за опцията „–force-dangerous“, която може да се използва при инсталиране на неподдържани пакети. Интересно допълнение към новите функции е възможността за сваляне на Snap пакети с командата snap download.

В Snapd 2.14.2 е деактивирана опцията „reexec“, която обаче лесно може да бъде активирана, ако имате нужда от нея с параметъра SNAP_REEXEC=1 в терминал. Добавени са различни подобрения при бързодействието, както и множество поправки на различни бъгове и различни подобрения.

Допълнително на разположение са нови интерфейси, screen-inhibit-control, upower-observe, включително и fwupd, с който при наличието на поддръжка може да се ъпдейтва фърмуера на компютъра. Актуализирани са политиката на интерфейсите, x11, bluetooth-control и browser-support, така че определено има смисъл да ъпдейтнете възможно най-скоро.

Прочетете още:  IBM показаха най-малкия компютър, който е по-малък дори и от кристалче сол
0/5 (0 Reviews)