iPhone излъчва двойно повече радиация от Samsung

0
66
iPhone излъчва двойно повече радиация от Samsung


Таблетите и телефоните на Епъл излъчват най-много радиация, която се поглъща от човешкото тяло, съобщава изследване проведено в Южна Корея.

Специфичното ниво на поглъщане на радиация (SAR), когато човешкото тяло е изложено на радио честоти в електро-магнетично поле е най-високо при таблетите и телефоните на Епъл. При телефоните SAR се измерва, когато устройството е близо до ушите.

Choi Myung, член на Националната комисия по телекомуникации в Южна Корея, изнесе информация, позовавайки се на изследване на Националната радио-изследователска агенция (National Radio Research Agency), която сочи, че средният SAR коефициент при iPhone е 1.166 вата за килограм (W/kg).

В същото време излъчването на продуктите на Samsung са повече от двойно по-ниско – 0.517W/kg. В Южна Корея имат скала, според която относително безопасни са продукти от първо ниво, в което влизат устройства с излъчване под 0.8W/kg. Като излъчване от второ ниво се класифицират показания от 0.8W/kg до 1.6W/kg. Тук трябва да се отбележи, че в страната приемливото излъчване е по-ниско от световно приетия стандарт от 2W/kg, като за Южна Корея тази стойност е 1.6W/kg.

Choi Myung обяснява, че шест устройства на Епъл, които са произведени през 2014-та година досега, са получили класификация от второ ниво. С най-високи стойности на радиация е iPad Pro 9.7 с показатели от 1.192W/kg. При iPhone 6 и iPhone 6S излъчването е съответно 1.17W/kg и 1.15W/kg. От изследваните 49 продукта на Samsung, всичките са получили спецификация от първо ниво, което означава, че нито едно от устройствата не надхвърля 0.8W/kg. От тествани 52 продукта на LG, едва 14 са били сертифицирани от първо ниво, като всички останали са били от ниво две.

Прочетете още:  Опасен бъг в Internet Explorer дава администраторски права на кибер престъпници

За съжаление обаче SAR при всички продукти нараства, което повдига тревожни въпроси относно човешкото здраве, казва Choi и приканва корейското правителство да вземе повече мерки за опазване на общественото здраве.

0/5 (0 Reviews)