Излезе DXVK 1.5.2 с поддръжка за Vulkan 1.1

0
88
Vulkan DXVK Linux gaming

Тук е DXVK 1.5.2 с поддръжка за Vulkan 1.1 и някои важни подобрения.

Разработчикът Филип Ребохле публикува второто малко издание на DXVK за играене на Windows игри под Linux чрез преминаване от DirectX 11 към Vulkan от серията 1.5.

Като една от големите промени при DXVK 1.5.2 може да се отбележи преминаване към Vulkan 1.1, което означава, че старите видео драйвъри вече няма да могат да използват DXVK. За NVIDIA това са драйвъри с версия 390.xx и по-стари, а за Intel и AMD Mesa 17.3 и по-стари. Vulkan loader, който е инсталиран в системата също ще трябва да поддържа Vulkan 1.1.

При новото издание отново е свършена много работа по D3D9, след като проектът D9VK беше слят с DXVK. Имплементирани са някои липсващи D3D9 swap chain функционалности, за да може някои игри да работят, като например Dynasty Warriors 7 и Atelier Sophie, налични са различни поправки на бъгове и оптимизации на паметта.

Разрешен е d3d9.deferredSurfaceCreation за голям брой игри от серията Atelier, което поправя проблема, при който менюто не се показва, като това изисква използването на D3D11 и D3D9 имплементациите едновременно, добавена е опцията d3d9.forceSwapchainMSAA за пускане на MSAA при D3D9 swap chain изображенията.

Играта Dragon Age Origins получава поправки за някои Vulkan удостоверителни грешки, при Gothic 3 е поправено неправилното рендиране на сенките с разрешаването на опцията d3d9.supportDFFormats, при Entropia Universe е добавена опцията d3d11.invariantPosition, за да се поправят проблемите при някои драйвъри, поправени са някои D3D11 несъответствия при следенето на заявките, за да се повиши представянето при Warriors Orochi 4.

При Ferentus/Herrcot/Xiones е поправено рендирането на небето, както и регресия при мини картата, подобрено е представянето при TrackMania United Forever чрез изчистване на ненужни синхронизации между процесора и видео картата, поправен е race condition проблем при Tales of Vesperia, при играта Vampire The Masquerade: Bloodlines са поправени проблемите с прозорците, които имат отражения.

Прочетете още:  Ubuntu 20.04 LTS може да използва Apple AirScan за по-добра поддръжка за скенери

Повече за DXVK 1.5.2 можете да научите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)