Излезе Linux графичният пакет Mesa 17.2.6

0
41
MESA Linux driver

Графичният пакет с отворен код Mesa 17.2.6 вече е наличен за Linux потребителите и предоставя множество поправки и подобрения за притежателите на AMD видео карти, които използват отворените драйвъри, както и за Intel.

Mesa 17.2.6 е издание, в което се поправят бъгове, които са открити при миналото 17.2.5 издание и няма добавени нови функции. Имплементиран е OpenGL 4.5 API, но версията, съобщена от glGetString(GL_VERSION) или glGetIntegerv(GL_MAJOR_VERSION) / glGetIntegerv(GL_MINOR_VERSION) зависи от драйвъра, който се използва.

За AMD Radeon видео картите са поправени две изтичания на памет при Radeon RADV Vulkan драйвъра, направени са подобрения при SIMD32 и Intel i965 OpenGL драйвъра, поправени са две регресии в бързодействието при SWR, както и е поправен проблем при забиване, когато се използва видеоускорение при възпроизвеждане на видео с плейъра MPV.

Има различни подобрения при компилаторите SPIR-V и GLSL, при EGL и GLX имплементациите, поправени са различни бъгове от интеграционна гледна точка, използване на ANY/ALL32 при SIMD32, поправен е MOV_INDIRECT за 64-битовите стойности при little-core и пр.

Повече подробности можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Alibaba се присъединява към иницативата за защита на Linux OIN