Излезе Mozilla Firefox 63. При Linux идва с WebExtensions

0
37
Наличен е Mozilla Firefox за Windows 10 on ARM

С ден по-рано от обявената дата при нас е новата версия на интернет браузъра Mozilla Firefox 63.0, която идва с изключително много промени и подобрения.

В новата версия са направени подобрения в много различни сфери като добавена поддръжка за JavaScript/CSS, подобрено е управлението на Alt клавиша при Windows, методите createObjectURL() и revokeObjectURL() вече са премахнати, защото могат потенциално да предизвикат изтичане на памет при ServiceWorker инстанциите, микрофонът вече работи едновременно при всички табове.

Премахната е експерименталната серийна поддръжка на WebAssembly Module IndexedDB, имплементирано е свойството Symbol.prototype.description, функцията Open in Sidebar в Library е премахната, Firefox вече предупреждава при затваряне на множество табове от основното меню, налични са различни подобрения при инструментите за разработчици и още.

Допълнително е подобрена интеграцията с Windows 10, където темата на браузъра вече съвпада с тази на операционната система (тъмна или светла), при macOS е повишена скоростта на превключване на табовете, повишена е бързината и са поправени проблеми при WebGL.

За Linux потребителите това ново издание на Mozilla Firefox е важно, защото в него вече официално се поддържат Out-of-Process Extensions или WebExtensions. За пръв път те появиха при Windows като стъпка към повишена сигурност и подобрена стабилност на интернет браузъра Mozilla Firefox още във версия 56. Това беше преди около година, а след това във версия 61 тази функция се появи и за Mac потребителите. Сега вече са налични и за Linux.

Пълния списък с промените можете да видите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  LibreOffice 6.0 ще се актуализира автоматично при Linux