Излезе Mozilla Firefox 73.0.1 с критична поправка за Linux

0
91
Firefox

Тук е новата версия на уеб браузъра Mozilla Firefox 73.0.1, която идва с важни поправки за Linux и още.

Разработчиците на интернет браузъра Mozilla Firefox публикуваха първото малко издание от серията 73.0. При Mozilla Firefox 73.0.1 има важни поправки както за Linux, така и за Windows.

Като една от важните поправки е при Linux и тя решава проблема със сриването на браузъра при възпроизвеждането на криптирано DRM съдържание. Този проблем е отбелязан в сайта за проблеми на Mozilla още на 10-и февруари и е потвърден за всички актуални Linux дистрибуции. Засегнати са и rolling release дистрибуциите.

Windows получава поправка за проблем, съобщен на 22-и януари още при Firefox Nightly изданието, който поправя сривания на Firefox при устройства, на които е инсталиран определен софтуер за защита от трети страни. Проблемът не засяга голям брой продукти, но със сигурност се проявява при продуктите на 0patch и GDATA.

Потребителят, съобщил за проблема казва, че проблемът се състои в това, че при отварянето на браузъра се зарежда неговият интерфейс, но той не е активен и не може да се въвеждат URL адреси или пък да се заредят вътрешни страници като about:profile, about:config и подобни.

Той е опитал с нов профил, преинсталация на браузъра върху вече съществуващата версия, ънинсталация на съществуващата версия и нова прясна инсталация, опитал е да свали инсталатора наново и да инсталира от него, почистил е Windows регистрите, изтрил е всички папки Mozilla, Mozilla Firefox и подобни, но нищо не е помогнало. Този проблем е отбелязан като регресия и вече е решен при новата версия на браузъра.

Прочетете още:  Firefox 76 добавя VA-API ускорение при Wayland за всички видео кодеци

При Mozilla Firefox 73.0.1 още са решени проблемите със свързването към сайта на RBC Royal Bank, поправено е затварянето на браузъра, което понякога се случва при излизане от Print Preview режима, поправена е липсата на функционалност при Windows при някои обстоятелства като например промяна на режима за Windows съвместимост или при наличието на персонални анти-експлойт настройки.

Повече за Mozilla Firefox 73.0.1 можете да научите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)