Излезе нова версия на Windows 10

0
63


Компанията от Редмънд изкара нова версия на Windows 10, която ще е специално за устройствата, които са за „интернет на нещата“.

Новата версия се казва Windows 10 IoT Core Pro и предназначена за ОЕМ производители, които произвеждат „нещата“. Самото име на новата версия подсказва за какви устройства ще се използва тя – laptops to Internet of Things или накратко IoT.

От Microsoft обясняват, че основната разлика в тази версия е възможността за отлагане на ъпдейтите и даването на възможност за контрол над ъпдейтите чрез Windows Server Update Services.

Били Андерсън от Microsoft написа в блога си, че с новата платформа се дава гъвкавост на клиентите и партньорите им, във възможността да срещнат своите нужди, докато в същото време са сигурни, че устройствата им са подсигурени и защитени.

Полезно е за производителите, защото могат на първо време да не имплементират ъпдейтите и да изпробват устройствата за благонадежност.

Windows 10 IoT Core има и други подобрения, като например поддръжка за TX/RX пинове при Raspberry PI 2, както и поддръжка за Wi-Fi чиповете RTL8188EU и RTL8192EU на Realtek, които се използват в много Wi-Fi USB донгъли и по този начин ще се осигури по-добра свързаност на „нещата“.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Windows потребители имат различни проблеми с кумулативния ъпдейт KB4016871