NVIDIA преработиха играта Quake II. Вече използва Vulkan Ray-Tracing (видео)

0
46
NVIDIA преработиха играта Quake II. Вече използва Vulkan Ray-Tracing (видео)

На GPU Technology Conference от NVIDIA показаха преработена версия на старата класика Quake II по начин, по който играта вече поддържа модерната функция Ray Tracing, която се предоставя от последните модели видео карти на NVIDIA от серия 20.

Проектът по имплементирането на Ray Tracing в Quake II се казва Q2VKPT и е започнат от бившия служител на NVIDIA Christoph Schied през януари тази година. Постигането на Ray Tracing функцията при играта е възможно благодарение на разширението VK_NV_ray_tracing, което беше въведено във Vulkan с версия 1.1.91.

Разбира се трябва да се спомене и фактът, че без отварянето на кода на Quake II от id Software имплементирането на Ray Tracing нямаше да е възможно. От компанията отвориха кода на играта през далечната 2001-а година, давайки възможност на различни ентусиасти да създават свои проекти и да преработват енджина по свой вкус.

Името на проекта Q2VKPT идва от името на играта Quake II, буквите VK идват от Vulkan, а PT означават Path Tracing – интензивна изчислителна Ray Tracing техника, която обединява всички светлинни ефекти (сенки, отражения и пр.) в един единствен Ray Tracing алгоритъм.

Играта се предлага и с Linux поддръжка, но към момента потребителите ще трябва да я компилират сами.

Повече за Q2VKPTможете да научите от официалния проект, както и от страницата на NVIDIA.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  EaseUS пуснаха Todo Backup за macOS