Изтекоха данни за Surface Mobile на Майкрософт

0
27
Изтекоха данни за Surface Mobile на Майкрософт


Появи се информация, че от Майкрософт вероятно ще пуснат нов телефон и това може да е широко обсъжданият и дългоочакван Surface Phone.

Усилено се говори, че от Майкрософт планират основна преработка на своята мобилна платформа и днес се появи информация от Китай, която може би показва ново устройство, което ще сложи началото на промяната.

Twitter потребителят @h0x0d е открил информация за устройство наречено Surface Mobile и ако се съди по детайлите, това, може би, е Surface Phone.

welp, it looks like „Surface Mobile“ information leaked in Chinese websites, lets wait for the translations 🙂 pic.twitter.com/sZq9EZH7my
— WalkingCat (@h0x0d) June 6, 2017

Според информацията изглежда, че Surface Mobile ще има възможност да се превръща в проектор, което ще дава възможност на потребителите да прожектират съдържание на стената, като към него ще могат да се свързват мишки и клавиатури.

Най-вероятно устройството ще работи в този режим с док, което ще го превърне в мощен портативен компютър. Тази информация съвпада напълно със слуховете за Surface Phone, за който се вярва, че ще бъде комбинация от смартфон, лаптоп и таблет.

Данните показват, че Surface Mobile ще може да работи в режим на прожектиране около един час. Освен споменатите мишка и клавиатура, ще има и други опции за свързване като Surface Pen, но той няма да се използва в режим на прожектиране, а в режим на телефон или таблет.

Намерената документация сочи, че устройството има две кодови имена – Peking и Slavonia, което означава, че може би се разработват два прототипа и Майкрософт може да подготвят различни варианти на Surface Mobile.

Прочетете още:  Google пусна системата Play Protect за защита на Android устройствата (видео)

Процесорът ще бъде Snapdragon 835, което е напълно логично, като се има предвид, че този процесор вече се използва при Samsung Galaxy S8 и може да работи с Windows 10 за ARM.

Остава да видим дали информацията е вярна, но имайки предвид отношението на Майкрософт към Windows Phone, то има голям шанс от компанията да работят по нещо голямо на фронта на мобилната им платформа.

0/5 (0 Reviews)