KDE Discover подобрява и Snap поддръжката

0
56

Nathaniel Graham пише в своя блог относно последните подобрения при софтуерния център Discover в KDE. Освен поддръжката за Flatpak, която според разработчиците вече е съвсем готова, се работи усилено и по безпроблемната работа и интеграцията със Snap.

Поправен е бутонът за инсталация, която вече се променя и не може да бъде натискан по много пъти, щом вече веднъж инсталацията е започнала, веднъж инсталирани, Snap пакетите вече показват своя размер на заето пространство, както се показва и размерът на неинсталираните пакети, Discover показва лицензите за Snap приложенията, вече не се дублират списъците с промените при Debian-базираните дистрибуции.

Допълнително Discover вече показва номера на версията за Flatpak пакетите, премахва коректно Tasks вписването при прекъсване на инсталацията, поправен е бутонът за домашната страница, който обяснява, че това е списък с акцентирани програми.

Разработчикът Nathaniel Graham казва, че Discover е бъдещето в начина на получаване и инсталиране на пакети и призовава потребителите да помогнат чрез тестване, разработване или дарение.

Повече можете да научите от официалния блог.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Day of Infamy излиза официално по-късно през този месец (видео)