Khronos обясняват, че Multi-GPU при Vulkan не е само за Windows

0
25
Излезе Vulkan 1.1.94 с две нови разширения


Khronos обясняват, че използването на повече от една видео карта при Vulkan не е само за Windows, каквото впечатление остана по-рано.

Преди по-малко от месец новата версия на Vulkan 1.0.42 дойде с множество нови разширения, включително и поддръжка за Multi-GPU при Vulkan.

Тогава обаче се остави впечатлението, че поддръжката за повече видео карти е само за Windows 10, което се оказва, че не е вярно.

На GDC17 (Game Developers Conference) разработчиците от Khronos Group показаха някои слайдове, на които поддръжката за Multi-GPU беше свързана концептуално с Windows Display Driver Model (WDDM), което породи съмнения, че се отнася само за тази операционна система и че Linux е оставен без тази поддръжка.

За да разсеят съмненията от Khronos направиха официално изявление, че WDDM при Vulkan и използване на повече от една видео карта, е нужен само при Windows 10, но като цяло не е задължителен.

Дори и при Windows, ако драйвърът реши да не използва LDA режима (Linked Display Adapter), multi-GPU поддръжката при Vulkan може да бъде използвана при Windows 10 и дори и при по-стари версии на Windows.

Това са много добри новини и очевидно нищо не спира разработчиците на драйвъри да имплементират multi-GPU поддръжка в драйвърите си за Linux.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Microsoft за рекламите на лок скрийна - просто искаме да помогнем на потребителите.