Microsoft Edge e на последно място по сигурност

0
43
Microsoft Edge e на последно място по сигурност


Интернет браузъра Microsoft Edge е на последно място по сигурност на Pwn2Own хакинг събитието.

Edge е бил пробит повече пъти от другите участници в съревнованието, което е доста притеснително за Майкрософт, които се отказаха от Internet Explorer в полза на Edge и хвърлиха неимоверни усилия в превръщането му в добър и сигурен браузър.

От компанията хвърлиха и огромен ресурс да убеждават потребителите на Windows 10 в достойнствата на Edge относно сигурността, но изглежда, че нищо от това не е било достатъчно.

Целта на събитието Pwn2Own, което се състоя на CanSecWest конференцията по сигурността, е да разкрие дупки в сигурността, което да позволи тяхното закърпване.

Edge е бил пробит точно пет пъти, като сам подобрява негативния си рекорд от миналата година, когато беше пробит едва два пъти.

Интернет браузъра Edge поставя и друг рекорд – за пръв път хакерите на събитието Pwn2Own са успели да излязат от границите на виртуална машина и да атакуват хост машината, на която тя върви.

Това е станало посрледством използването на уязвимости в Chakra JavaScript енджина и главен експлойт, заедно с други трикове, които са позволили излизането извън границите на виртуалната машина.

Победител в събитието Pwn2Own е Google Chrome, чиято защита не е била пробита, което е доста впечатляващ резултат.

На второ място се нарежда Mozilla Firefox, който е бил компрометиран само веднъж, а на трето място е Safari с 3.5 успешни опита, като половинката е за частично успешен опит и освен това този проблем вече е бил закърпен в бета версията на браузъра. Затова му е присъдена половинка.

Прочетете още:  При Linux Kernel 5.3 продължават подобренията за Sound Open Firmware

Всъщност Safari също не се представя много добре и хакери в края на миналата седмица са успели да го използват, за да изкарат надпис в новия Touch Bar на Macbook. Въпреки това, той се справя по-добре от Edge.

0/5 (0 Reviews)