Laptop Mode Tools добавят VGA Switcheroo поддръжка и kbd-backlight

0
21
Laptop Mode Tools добавят VGA Switcheroo поддръжка и kbd-backlight


Излезе нова версия на Laptop Mode Tools за потребителите, които го използват, за да пестят батериите на лаптопите си и за по-добро управление на енергоспестяването.

Laptop Mode Tools е функция на Linux Kernel, която позволява спестяването на не малко количество мощност, като прави така, че страничните хард дискове да се въртят много по-нарядко, спира и пуска различни процеси, в зависимост от това дали лаптопът е на батерия или на ток, пуска автоматична хибернация, ако батерията е на много ниски нива на заряд и пр. неща, свързани с потреблението на ток.

В новата версия laptop-mode-tools 17.1 са добавени нови модули за vgaswitcheroo и kbd-backlight. Също така отново е добавен модулът за Bluetooth, има различни промени по Wi-Fi, AC/батерия управлението и други подобрения.

Модулът vgaswitcheroo за laptop-mode-tools позволява да бъде използван Linux vgaswitcheroo интерфейсът, за да се изключват напълно неизползваната хибридна графична карта. Например позволява да се изключи хибридното GPU при преминаване от ток към батерия.

Новодобавеният модул kbd-backlight пък позволява автоматично управление на подсветката на поддържаните клавиатури, при превключването на различни режими на управление на мощността.

Повече информация относно новата версия на Laptop Mode Tools може да бъде получена в този блог пост.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Intel вкарва в играта Optane 2280 за сериозно повишаване на бързодействието
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments