Linux драйвърът NVIDIA 440.31 е тук и носи със себе си интересни подобрения

0
52
NVIDIA представиха GeForce GTX 1650 SUPER и GTX 1660 SUPER

От NVIDIA публикуваха новата версия на Linux видео драйвъра NVIDIA 440.31.

Разработчиците от NVIDIA представиха официално първата стабилна актуализация на Linux видео драйвъра 440.31 от този клон, която идва с интересни подобрения.

На първо място при версия 440.31 вече официално се поддържа новият модел GeForce GTX 1660 SUPER. Тази видео карта работи и с по-стари версии на драйвъра, но поддръжката не беше обявена официално. Тази промяна сега вече е въведена официално и е документирана.

Други интересни промени са поправени проблеми при играта Saints Row с използването на DXVK, поддръжка за новите NVIDIA GPU/SLI OpenGL разширения, HDMI 2.1 VRR поддръжка за G-SYNC, VP9 декодинг поддръжка за VDPAU, HardDPMS вече е разрешен по подразбиране.

Поправени са проблемите при компилиране с използването на RC версиите на Linux ядрото версия 5.4.0, отстранена е регресия, въведена от миналата версия на драйвъра 440.26, която пречи за правилно компилиране на NVIDIA kernel модулите, добавена е EGL поддръжка за PRIME render offload, променена е стратегията за управление на честотите на графичното ядро и още.

Повече подробности можете да научите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Новостите при KDE Plasma: седмица 83