Linux Kernel 3.10 достигна до края на периода на поддръжка

0
909
Linux Kernel

Linux Kernel разработчикът Willy Tarreau анонсира, че версия 3.10.108 на Linux ядрото е последното издание от този клон. Това означава, че повече няма да получава поддръжка, ъпдейти по сигурността и поправки за бързодействието.

Въпреки излязлата последна версия 3.10.108, която засега е актуална, Willy Tarreau обяснява в анонса, че не съветва потребителите да ъпгрейдват към него, а директно да преминат към по-нов клон, като 4.4 LTS например.

Именно поради приключването на срока на поддръжка при Linux Kernel 3.10, крайните потребители, както и OEM производителите биват съветвани да преминат към по-модерна версия, за да се осигури общата безопасност.

Willy Tarreau също така публикува и статия, в която обяснява как е било поддържано Linux ядрото от серията 3.10 през годините, когато е било актуално. Материала можете да намерите тук.

Припомняме, че до няколко дни, най-вероятно на 11 или 12-и ноември, се очаква да излезе Linux Kernel 4.14. Тази версия на Linux ядрото ще бъде с удължена поддръжка от шест години.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Москва на поход срещу Майкрософт