На Apple им струва едва $357, за да създадат iPhone X

0
25
На Apple им струва едва $357

Маржът на печалба при новоизлезлия юбилеен модел iPhone X е най-големият до момента и надминава този при iPhone 8. Това означава, че от Apple прибират неоправдано голям процент печалба от своите потребители.

Данните, публикувани от Ройтерс, показват че цената за производството на един iPhone X е едва $357.50, а от Apple го продават с огромна надценка на цена от $999, което е печалба от 64%.

Ройтерс са получили информацията от компанията TechInsights, която е експерт в разглобяването на смартфони и анализирането на компонентите, които биват използвани в тях, както и тяхната стойност.

Техните данни показват, че маржът на печалба при iPhone 8 е 59%, като за производството му биват изхарчени $288, а се продава за $699.

Apple са уникални на пазара на електронната индустрия не с технологиите, които представят за нови пред потребителите си, а потребителите на Android устройствата отдавна използват, а с това, че успяват да измъкнат най-много пари от тях.

Те успяват да постигнат това дори и когато продават своите продукти чрез трети лица, например мобилни оператори, обяснява експертът по анализиране на цените към TechInsights Al Cowsky.

Отчасти по-високата производствена цена, спрямо iPhone 8, се дължи на някои решения при дизайна на iPhone X, като edge-to-edge 5.8-инчовият дисплей струва $65.50, а при iPhone 8 той е по-малък, само 4.7 инча и струва $36.

Освен технологията edge-to-edge, дисплеят, който се използва при iPhone X е AMOLED, което позволява по-истински и живи цветове, но това е съпроводено и от различни проблеми като Burn-In ефекта.

Друга част, която вдига производствената цена на iPhone X е алуминиевото шаси, което струва $36, срещу $21.50 при iPhone 8, ситемата за сканиране и лицево разпознаване също е подобрена и по-скъпа.

Прочетете още:  Хакнаха HBO. Откраднат е сценарий на Игра на тронове

Тези данни обаче обясняват по-високата производствена цена, но не и по-високия марж на печалба, който от Apple са заложили при продажбата на iPhone X. Въпреки това продажбите вървят добре и изглежда, че феновете на Apple не се вълнуват особено от този факт.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments