Linux Kernel 4.16 получи VirtualBox Guest драйвъра и три драйвърни субсистеми

0
927
Linux Kernel 4.16 получи VirtualBox Guest драйвъра и три драйвърни субсистеми

Една от вълнуващите промени при Linux Kernel 4.16, а именно вграждането на Virtualbox Guest Additions вече е факт и е в основния код.

Това ще позволи на потребителите да използват копиране и поставяне от хоста към госта и обратното, да използват Seamless режима, OpenGL pass-through и други функции, без нуждата да правят каквото и да било, защото всичко това вече е вградено в Linux ядрото. В тази насока работи и разработчикът от Red Hat Hans de Goede, който се надява във версия 4.17 на Linux ядрото да предостави на потребителите и вградена поддръжка за споделяне на папки чрез добавянето на Vboxsf към основния код.

Към Linux ядрото са добавени и новите драйвърни субсистеми Slimbus, Siox и Soundwire:

Slimbus е серийния Low-power Inter-chip Media Bus, разработен от MIPI Alliance за поддръжка на множество дигитални аудио документи, които да комуникират едновременно и да поддържат повече от един аудио стрийма.

Siox (Serial Input Output eXtension) е специфична bus система, която се използва от немската компания Eckelmann AG, чрез която те контролират своите охлаждащи системи за търговията и индустрията. Работата по добавянето на Siox е свършена от Pengutronix.

Soundwire също е стандарт на MIPI Alliance и представлява two-wire звуков bus, с ниско енергопотребление и поддръжка за множествени аудио стриймове, както и вградени команди и контроли.

Повече информация можете да получите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  RadeonSI поправки вдигат производителността при Deus Ex: Mankind Divided със 70%