Linux Kernel 4.18 получава много голяма DRM актуализация – Nvidia, Intel, AMD и др.

0
900
Излезе първото официално издание на FAudio за по-добър звук при Windows игрите

Главният разработчик на Direct Rendering Manager (DRM) David Airlie днес публикува огромна актуализация от около 50 000 реда код за Linux Kernel 4.18. На първо място той съобщава, че е преместил DRM структурата на ново място във freedesktop.org, а основната причина за това е да може да използва инструментите на Daniel (dim-tools).

В новата DRM актуализация се добавя поддръжка за видео картите Volta в отворения драйвър за Nvidia – Nouveau, добавени са нови драйвъри – v3d – драйвър за broadcom V3D V3.x+ хардуера и xen-front – XEN PV дисплей фронтенд, започва работата по поддръжката на вградените Intel Icelake видео карти от 11-то поколение.

Добавена е Vega M и Vega 20 поддръжка при AMDGPU (Vega 20 картите тепърва предстои да излязат на пазара), поддръжка за gfxoff управление на мощността при Raven Ridge, добавени са профили за мощността и контрол на клока и волтажа при Vega10, налични са SR-IOV поправки.

Драйвърът за Intel получава HDCP подобрения за защита на съдържание, GVT подобрения, поправки при DisplayPort MST, GuC/HuC преработки, разрешаване на NV12, преработка на DPLL мениджмънта и др. Добавена е поддръжка за синхронизиране на обекти при VC4. Към DRM е добавен и V3D драйвърът, който поддържа Broadcom VideoCore хардуера от следващо поколение и още много.

Пълния списък с промените можете да видиге тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Chrome OS 74 ще предостави Linux поддръжка за аудио и видео ускорение