Linux получава поддръжка за още повече таблети за рисуване

0
135
Linux получава поддръжка за още повече таблети за рисуване

Разработчиците на продукти с отворен код работят усилено за осигуряването на поддръжка на най-различни устройства при Linux. Като резултат от това в Linux ядрото с версия 5.1 ще бъде вградена поддръжка за още повече таблети за рисуване, познати като Drawing Tablets.

Вградената в ядрото поддръжка за различни устройства осигурява комфортна работа за потребителите, които не трябва да предприемат никакви допълнителни действия, като по този начин още с инсталирането на операционната система устройствата могат да бъдат използвани без необходимостта от инсталиране на допълнителен софтуер или драйвъри.

По този начин сега поддръжка получават още повече модели таблети за рисуване. Това са моделите XP-Pen Deco 01, XP-Pen Star G540, Ugee M540, XP-Pen Star, G640,Ugee G5 и Ugee 2150. Цената на устройствата варира от 60 до 500 долара, като е хубаво да видим поддръжка на подобен клас таблети и при Linux.

Поддръжката за тези устройства ще бъде осигурена от чакащи към момента актуализации за uclogic HID драйвъра, където освен очакваните промени за осигуряване на поддръжката за таблетите за рисуване са налични и други промени за подобряване на работата им като цяло.

Тази седмица в събота се очаква да бъде отворен прозорецът за сливане на промени за Linux Kernel 5.1, където промените ще бъдат имплементирани след одобряването им. На следващия ден потребителите пък ще могат да видят финалната версия на Linux ядрото 5.0.

Всички промени за поддръжката на графични таблети и по-добрата тяхна работа при Linux можете да разгледате тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ocean Cove е следващата архитектура на Intel за процесори от висок клас