Лоялността към iPhone спада. Потребителите на Apple минават на Android

0
85
Лоялността към iPhone спада

Лоялността към iPhone спада, а феновете на Apple масово минават към Android, показват данни на BankMyCell, изнесени от CNET.

В изследването са взети данни от покупките на 38 000 потребители, които са си купували нови телефони и показва, че спадът в лоялността към Apple бележи нов отрицателен рекорд след рекордно ниските нива през 2017-а година.

Конкретно от BankMyCell съобщават, че лоялността към iPhone спада с 26%, което е процентът на iPhone X потребителите, които са си купили нови Android телефони. Периодът, в който потребителите използват Apple също намалява с 15.2% спрямо периода от миналата 2018-а година.

Най-голям спад обаче проучването отчита при общата лоялност към Apple като намалението е до 73% от 92%, което е най-ниската стойност отчитана за компанията от 2011-а година насам.

На обратния полюс са Samsung, които са изгубили 7.7% от клиентите си, които са преминали към Apple, но южнокорейският гигант получава повишение в клиентите, които идват от Apple с цели 18%.

Повече от очевиден е фактът, че компанията от Купертино трябва да предприеме спешни мерки, за да се пребори с негативната тенденция. Носят се слухове, че през 2020-а година ще бъде пуснат нов iPhone, който ще е по-евтин и ще трябва да се пребори с инвазията на Android.

Разбира се новият и по-евтин модел няма да предоставя всички най-нови технологии, но в комплект и с новите модели, които са напът, от Apple може и да успеят да обърнат негативната тенденция.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Samsung Galaxy Note 10 беше показан авансово (снимки)