Intel анонсираха 56 ядрените процесори Cooper Lake

0
47
Intel Cooper Lake

Intel обявиха своите най-нови сървърни чипове с кодово наименование Cooper Lake и 56 ядра.

Малко след като обновиха своята десктоп линия, производителят на чипове Intel обяви и най-новите сървърни Xeon Scalable процесори от серията Cooper Lake.

От компанията съобщават, че новите процесори имат по-висок брой ядра и ще се предлагат с до 56 ядра в чип. В сравнение със старата серия Xeon 8200 новите процесори ще предлагат повишена AI дедукция, по широка шина на паметта и по-добро представяне на обучението.

Cooper Lake процесорите ще се справят по-добре в натоварена AI среда, подобрено е представянето при класифициране на изображения, разпознаване на обекти, разпознаване на реч и др.

От Intel са добавили и поддръжка за bfloat16 формат към Intel Deep Learning Boost технологията, което прави Cooper Lake процесорите първите, които имат вградено AI ускорение на обучението.

Това е значително подобрение спрямо Cascade Lake Xeon Platinum 9200 серията, която излезе по-рано тази година, а като един от най-значимите факти се посочва така нареченият socketed формат, който позволява използването на чиповете в най-различни сценарии, обясняват от Tom’s Hardware. Това дава предимство над 9200 серията, която използва BGA.

От Intel съобщават още, че новите Cooper Lake процесори ще са съвместими с 10-нанометровите Ice Lake процесори. Xeon Scalable чиповете с до 56 ядра се очаква да се появят някъде в средата на 2020-а година.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Излезе Mesa 19.3.2 с поправки за Intel и AMD