Intel пуснаха първите Ice Lake 10th Gen Intel Core процесори

0
94
Ice Lake 10th Gen Intel Core

Ice Lake 10th Gen Intel Core процесорите бяха обявени официално от Intel. Това са първите чипове с 10-нанометрова технология, които идват с мощна графика и нови технологии.

Новите процесори от десето поколение, които засега ще се предлагат само в устройства от типа 2 в 1 и в лаптопи носят със себе си новите Intel® Iris® Plus видео карти, Thunderbolt™ 3, WiFi 6, DL-BOOST поддръжка и за пръв път при компютрите broad-scale изкуствен интелект (AI).

Icelake 10th Gen Intel Core използват 10-нанометрова технология, която е позволила разполагането на гореспоменатите технологии в SoC чип. От Intel обясняват, че по този начин новите процесори са първите, които са за изкуствен интелект и се предлагат в устройствата 2 в1 и лаптопи.

Най-мощният процесор от новата Ice Lake десета серия е Core i7-1068G7, който идва с 4 ядра и 8 нишки, Iris Plus графична карта с 64 EUs, 8MB кеш, 2.3GHz базова честота с възможност за повишаване до 3.6GHz за всички ядра и до 4.1GHz за едно ядро при само 28W TDP.

В същото време най-слабият процесор от серията е Core i3-1000G1, който идва с 2 ядра и 4 нишки, UHD Graphics с 32 EUs, 4MB кеш, 1.1GHz базова честота, с възможност за турбо бууст повишаване до 3.2GHz. Всички Icelake 10th Gen Intel Core процесори идват с вградени Wi-Fi 6 (Gig+) и Thunderbolt™ 3.

Ice Lake 10th Gen Intel Core cpusОт Intel заявяват, че първите устройства, които ще използват новите Ice Lake 10th Gen Intel Core процесори ще се появят за „сезона на почивките„. Тази година на Computex компанията анонсира някои от устройствата, кито се очаква да използват Ice Lakeпроцесори от 10-то поколение и това са Acer Swift 5, Dell XPS 13 2-in-1, HP Envy 13” и Lenovo S940.

Прочетете още:  Излезе Mesa 20.0 RC1 с поддръжка за Vulkan 1.2, OpenGL 4.6 и още

Днешният анонс е само началото. Имайки предвид всекидневно покачващите се нужди при компютрите, Intel ще анонсира още нови продукти от мобилната 10th Gen Intel Core серия. Предстоящите процесори ще предоставят повишена продуктивност и бързодействие за тежки многонишкови задачи, включително и за built-for-business Intel® vPro™ платформите. Очаквайте още детайли този месец„, казват в анонса Intel.

Повече подробности можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments