Майкрософт добави поддръжка за Linux и Windows за своя тайнствен E2 процесор

0
43
Майкрософт обича Linux

Освен в света на софтуера, от Майкрософт работят от години по различни хардуерни проекти, но като че ли най-интересен за потребителите остава тайнственият процесор E2. Този процесор остана в тайна през последните няколко години и използва изцяло нови архитектура и инструкции, познати като EDGE (Explicit Data Graph Execution).

Сега обаче се появи нова вълнуваща информация около процесора и изглежда, че разработчиците са успели да добавят поддръжка за Linux и Windows 10, както и Windows kernel debugger, Visual C++ инструментите за команден ред, FreeRTOS, Windows kernel debugger, .NET Core библиотеките, BusyBox и RyuJIT компилатора при E2.

Прототипът не E2 съществува под формата на FPGA (Field Programmable Gate Arrays) и както показва вече изтритата страница {линк към уеб архива), архитектурата EDGE кодира информационните зависимости между инструкциите, за да не могат те да бъдат разкрити по време на работа.

Освен това E2 може динамично да превръща физическите ядра в мощни логически процесори, което помага при различни типове натоварвания. Процесорът също така има уникалната възможност да позволява на ядрата да работят заедно, паралелно или независимо, в зависимост от натоварването и неговия тип.

От Майкрософт направиха демонстрация на E2 процесора по-рано тази година на Международния симпозиум на компютърните архитектури, където се разбра, че компанията си партнира с Qualcomm за този проект. Засега от Майкрософт казват, че нямат намерение да произвеждат чипа, защото той е изследователски проект.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Mesa 19.2.5 с поправки за AMD и Intel