Майкрософт доставиха още нови бъгове с последната си актуализация KB4532695

0
78
Windows bugs

Майкрософт предложи свежи нови бъгове на потребителите си, докато се опитва да поправи други.

Както вече се превърна в постоянна практика, новите актуализации на Майкрософт водят до повече проблеми отколкото решават. Такъв е и случаят с новия кумулативен ъпдейт KB4532695 за Windows 10 1903 и 1909, който беше спуснат официално на 29-и януари.

Множество потребители вече се оплакват от най-различни проблеми, някои от които бавно зареждане, неработещ Bluetooth, сини екрани (BSOD), неработещ инструмент за криптиране на хард диска BitLocker и пр.

Не всички потребители са засегнати от новия ъпдейт, което означава, че проблемите се проявяват само при някои потребители. При други, които са срещнали проблеми, съобщават, че премахването и инсталирането наново решава някои от проблемите.

Добрата новина е, че кумулативният ъпдейт KB4532695 не е задължителен и ако изпитвате проблеми можете да го ънинсталирате, което няма да се отрази на работата на компютъра ви.

Интересен факт около KB4532695 е, че той създаден, за да реши някои проблеми с файловия мениджър на Windows 10 File Explorer, но както изглежда той не поправя нито един от тях, а просто въвежда нови проблеми при съвсем различни от File Explorer компоненти.

Проблемите с актуализациите при Майкрософт не са от днес или от вчера. Новите актуализации постоянно предизвикват нови проблеми и това се превръща в тежко бреме за компанията, а също така и за потребителите, които всекидневно са изложени на риска да не могат да използват нормално своите компютри.

Като опит за решаване на този голям проблем от Майкрософт миналия месец обявиха планове за промяна в начина, по който ще се получават драйвърните актуализации, за да не достигат повредени такива до потребителите.

Прочетете още:  Майкрософт обявиха награда от $100 хил. за хакването на техния Linux

От Майкрософт ще позволят на производителите на устройства да изискат блокиране на актуализации при така наречените Feature Updates за Windows 10, ако има устройства с несъвместима версия на драйвърите.

При подобни устройства от компанията ще задържат Feature Updates с от 30 до 60 дни, като то ще бъде премахнато веднага щом производителят заяви нова версия на драйвърите в Dev Center, която е съвместима и бъде одобрена от Майкрософт.

Въпреки това драйвърните актуализации са само малка част от проблемите, които наводняват потребителите. Такъв е случаят с KB4532695, която няма нищо общо с драйвъри и не само не поправя нищо, но внася и нови проблеми. Надеждите са за бъдеща поправка, която да решава проблемите на KB4532695 и да не носи нови със себе си.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments