Майкрософт доставиха още нови бъгове с последната си актуализация KB4532695

0
111
Windows bugs

Майкрософт предложи свежи нови бъгове на потребителите си, докато се опитва да поправи други.

Както вече се превърна в постоянна практика, новите актуализации на Майкрософт водят до повече проблеми отколкото решават. Такъв е и случаят с новия кумулативен ъпдейт KB4532695 за Windows 10 1903 и 1909, който беше спуснат официално на 29-и януари.

Множество потребители вече се оплакват от най-различни проблеми, някои от които бавно зареждане, неработещ Bluetooth, сини екрани (BSOD), неработещ инструмент за криптиране на хард диска BitLocker и пр.

Не всички потребители са засегнати от новия ъпдейт, което означава, че проблемите се проявяват само при някои потребители. При други, които са срещнали проблеми, съобщават, че премахването и инсталирането наново решава някои от проблемите.

Добрата новина е, че кумулативният ъпдейт KB4532695 не е задължителен и ако изпитвате проблеми можете да го ънинсталирате, което няма да се отрази на работата на компютъра ви.

Интересен факт около KB4532695 е, че той създаден, за да реши някои проблеми с файловия мениджър на Windows 10 File Explorer, но както изглежда той не поправя нито един от тях, а просто въвежда нови проблеми при съвсем различни от File Explorer компоненти.

Проблемите с актуализациите при Майкрософт не са от днес или от вчера. Новите актуализации постоянно предизвикват нови проблеми и това се превръща в тежко бреме за компанията, а също така и за потребителите, които всекидневно са изложени на риска да не могат да използват нормално своите компютри.

Като опит за решаване на този голям проблем от Майкрософт миналия месец обявиха планове за промяна в начина, по който ще се получават драйвърните актуализации, за да не достигат повредени такива до потребителите.

Прочетете още:  Внимание! Новият малуер Titanium заплашва Windows

От Майкрософт ще позволят на производителите на устройства да изискат блокиране на актуализации при така наречените Feature Updates за Windows 10, ако има устройства с несъвместима версия на драйвърите.

При подобни устройства от компанията ще задържат Feature Updates с от 30 до 60 дни, като то ще бъде премахнато веднага щом производителят заяви нова версия на драйвърите в Dev Center, която е съвместима и бъде одобрена от Майкрософт.

Въпреки това драйвърните актуализации са само малка част от проблемите, които наводняват потребителите. Такъв е случаят с KB4532695, която няма нищо общо с драйвъри и не само не поправя нищо, но внася и нови проблеми. Надеждите са за бъдеща поправка, която да решава проблемите на KB4532695 и да не носи нови със себе си.

0/5 (0 Reviews)