Майкрософт иска да накара всички да използват Bing с нова технология за търсене в интернет с камера

0
49
Майкрософт иска да накара всички да използват Bing с нова технология за търсене в интернет с камера

От Майкрософт продължават битката с вечния си съперник в лицето на Google и в резултат на това отговаря на Google Lens с нова технология, която позволява на потребителите да осъществяват търсене в интернет посредством снимка от камерата на телефона. Технологията идва във вид на „интелигентно визуално търсене“ в Bing и това не е случайно – Майкрософт отдавна се опитват да накарат всички да използват тяхната търсачка.

За да разпространят новата си технология, Майкрософт ще използват базата от подходящи приложения, които имат до момента точно както от Google предоставиха на всеки един потребител Google Lens чрез приложението Google Photos. Като част от този план визуалното търсене вече е налично за потребителите в САЩ за приложението Bing за Android и iOS, Edge за Android и Microsoft Launcher. Скоро технологията ще е налична за Edge за iOS и Bing.com.

Понякога е почти невъзможно да опишем с думи какво искаме да потърсим в интернет„, казва продуктовият мениджър на Bing Images към Майкрософт Vince Leung. Визуалното търсене може да е удобно в случаите, когато видите непознат обект, цвете или животно. Тогава можете да го заснемете и да потърсите в интернет, за да разберете повече за него.

Визуалното разпознаване се използва много лесно, като потребителят трябва само да заснеме изображението и да използва някое от поддържаните приложения. След като изображението бъде качено в интернет, търсачката Bing ще потърси за съвпадения и евентуално ще предостави задоволителен резултат.

От Майкрософт също така се надяват потребителите да използват визуалното търсене на Bing за пазаруване. Можете да снимате дреха, обзавеждане, автомобил, а Bing ще ви покаже къде най-близо до вас се продава обектът на вашия интерес. Vince Leung обяснява, че Bing дори може да намери артикулите на по-ниски цени, които да отговарят на вашия бюджет.

Прочетете още:  Появи се информация, че Samsung обмислят да прехвърлят все повече устройства на Tizen (Linux)

Повече относно интелигентното визуално търсене на Bing можете да получите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)