Майкрософт изкарват сгъваемо устройство

0
52

Нова информация от Windows Central сочи, че през 2018-та година от Майкрософт може да изкарат сгъваемо устройство.

То ще продължи концепцията на сгъваемата тетрадка Microsoft Courier, проект, който така и не видя бял свят. Кодовото наименование засега е „Andromeda“, но за в бъдеще има вероятност да използва Surface бранда, като може да се избере име от рода на „Surface Note“.

Очаква се устройството да е с такъв дизайн, че да е в малък формат, което да го направи удобно за носене дори и в джоб при сгънато състояние. Ако информацията от източника е вярна, замисълът е „Andromeda“ да наподобява традиционен ноутбуук.

Ще има функции за текстови съобщения и обаждания, така че потребителите ще могат да го използват вместо телефон, когато се наложи, но идеята не е да замести изцяло телефона, а също така няма и да е таблет.

От Windows Central съобщават още, че устройството ще бъде с ARM процесор, което има своята логика, като се има предвид интересът на Майкрософт към тази архитектура напоследък.

Също така сгъвамото устройство ще се възползва от екосистемата на универсалните (UWP) приложения, като на него ще може да се стартират и обикновени десктоп приложения, чрез емулиращия софтуер, който разработват от Майкрософт.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Windows 10 ще има ново старт меню в Anniversary Update