Майкрософт обявиха минималните изисквания за Windows 10 VR

0
35
Майкрософт обявиха минималните изисквания за Windows 10 VR


Майкрософт обявиха минималните изисквания за Windows 10 VR, след като през октомври обясниха, че ще доведат виртуалната реалност при Windows 10 посредством Windows Holographic.

Windows Holographic е нова платформа, която ще дава възможност на устройства като Oculus Rift и HTC Vive да се възползват от Windows 10.

Майкрософт още в началото заявиха, че една от главните цели е това да се случи на поносима цена от $299, което не е висока цена, за да се докара виртуалната реалност при Windows 10.

Това обаче, което притесняваше потребителите е какъв ресурс ще бъде необходим от техните машини и дали изискванията няма да са прекалено високи.

От Майкрософт обаче изглежда, че са обърнали специално внимание на този аспект касаещ Windows Holographic и спецификациите, които бяха публикувани днес го потвърждават.

Според изискванията, всеки един компютър с USB 3.0, четириядрен процесор, 4GB RAM и видео карта, която поддържа DirectX 12, е достатъчен.

Компанията от Редмънд е създала и специално приложение, което са нарекли „Windows Holographic First Run“. Неговата цел е да сканира компютъра и да реши дали покрива минималните изисквания, за да може да бъде използван Windows Holographic на него.

Всичко, което трябва да направи потребителят е да свали приложението, да го стартира и да изчака процеса по сканирането, който отнема няколко минути, като в резултата ще се съдържа информация дали конкретният компютър ще може да бъде използван с VR комплекти или не.

От Майкрософт са насрочили специално събитие по въпроса за следващия месец, а повечето документация ще се появи в кратки срокове в техните блогове.

Прочетете още:  Mozilla Firefox 61.0 идва с още подобрения и нови функции
0/5 (0 Reviews)