Майкрософт отново пускат реклами в Windows 10

0
68
Windows 10 реклами

Майкрософт се завръщат към спорната практика за реклами в приложенията при Windows 10.

Следкато потребителите заявиха, че рекламите в Windows 10 са неприемливи, от Майкрософт изглежда отново се завръщат към спорната практика да имплементират реклами в нейтив Windows 10 приложенията.

Обикновено подходът на компанията от Редмънд е да имплементират реклами предимно в собствените си продукти като Mail и Calendar, но често това се случва и в известни приложения. След потребителското недоволство тази практика беше преустановена и беше наречена просто „експеримент“.

Сега обаче експериментът се завръща и то по-лош от всякога. Досега, ако имахте абонаментен план в Office 365, то вие не сте получавали реклами като клиент на Майкрософт. Това вече изглежда не е достатъчно, защото и потребители, които имат абонаментен план за онлайн услугата ще получават реклами, съобщават от MSPowerUser.

Майкрософт отново пускат реклами в Windows 10 outlook-adsТози път рекламите са свързани с контекста, като например ако търсите нещо свързано с имейл, то ще получите реклама, която е концептуално свързана с вашето търсене. Това поведение изключва напълно възможността за инцидентно появяване на реклами и показва изцяло целенасочено поведение.

Освен, че рекламите са дразнещи за много потребители, те могат и да попречат на вашата работа, защото се оказва, че често те не се скалират правилно, ако достъпвате Outlook от мобилното приложение.

Така можете да се окажете в ситуация, в която реклама ви обяснява как можете да достъпвате имейлите си от вашия смартфон, но в същото време приложението става неизползваемо, защото е покрито с въпросната реклама, която ви казва да използвате приложението, което всъщност искате да използвате, но не можете.

Прочетете още:  Майкрософт няма да пусне Surface Neo с Windows 10X по-рано от 2021-а година

От Майкрософт потвърждават новото старо начинание с рекламите с обяснението, че те ще се появяват, независимо от това какъв имейл адрес използвате. Няма начин да премахнете рекламите, но можете да изразите вашите впечатления във Facebook хъба на Windows 10, което едва ли е особена утеха за някого.

Потребителите на Windows 10 могат само да се надяват, че и тази кампания ще е просто експеримент, но има голяма вероятност това да се превърне в нормална практика и да се наложи те просто да свикнат с това.

5/5 (1 Review)