Рекламите в Windows 10 са неприемливи, оплакват се потребители

0
40
Windows 10 реклами


Майкрософт са решили да използват операционната си система Windows 10 за реклама на различни свои и чужди продукти, но потребителите не са никак доволни от този факт.

Рекламите в Windows вече са нещо

Най-скорошните случаи на подобни реклами са „съветите“ към потребителите да използват браузъра Edge и оферти за OneDrive, като преди това реклами се появиха в старт менюто и на лок скрийна , попъпи с обяснения, че Edge е по-добър от Firefox и пр.

Броят на постовете на недоволни потребители относно рекламите във Feedback Hub постоянно расте. Все повече хора се обръщат към платформата, за да изразят своето несъгласие с политиката на Майкрософт.

Повечето от тях считат, че рекламите са „неприемливи“ и компанията не трябва да използва подобна агресивна политика към потребителите, които са решили да сложат Windows 10 на компютрите си особено когато са платили за нея.

Всеки път, когато от Майкрософт разгневят потребителите си поради някаква причина, съществува голяма възможност част от тях да преминат към конкурентни платформи, което личи и в част от постовете:

„Платих доста добри пари за моята машина, заедно с лицензирано копие за Windows 10 Pro. Можете да бъдете сигурни, че тези реклами ме вбесяват. Никога не съм бил фен на Apple, но сериозно се замислям да продам моя X1 Yoga и да си взема Macbook, ако това продължава.“

Множество потребители гласуват за оплакванията против рекламите, като събират стотици вотове. От Майкрософт не са отговорили на предложенията за премахване на рекламите, но ако не друго, то поне статусът на оплакванията е „мнението е получено“.

Прочетете още:  Майкрософт публикуваха Windows 10 Redstone 5 Build 17711

Разбира се, сами се досещате, че възможността рекламите да бъдат премахнати е нищожна и те ще продължат да се показват в Windows 10 както и досега.

Идващият през следващия месец Windows 10 Creators Update няма да донесе някакви промени в тази насока, освен обещанието, че в него няма да се извършва таргетирана реклама, но реклами очевидно ще има поне в близко бъдеще.

5/5 (1 Review)