Майкрософт премахват всички приложения от магазина си, които съдържат думата Windows

0
38

Като един от основните проблеми на Майкрософт може да се посочи липсата на достатъчен брой универсални приложения (UWP) в техния магазин, като множество големи компании не проявяват никакъв интерес към тях. И ако логиката показва, че те по всякакъв начин трябва да се опитват да привлекат разработчици, действителността показва съвсем друго.

Нова информация от borncity.com показва, че в събота Майкрософт са изпратили имейл до разработчици, които имат приложения, съдържащи в името си думата „Windows“, с искане да премахнат тази дума от техните имена. Ако не го направят, приложенията им ще бъдат изхвърлени от Windows Store и това не е всичко – акаунтите на разработчиците, които не са изпълнили условието, ще бъдат изтрити.

Засега не е ясно колко разработчици са засегнати, но ако те преценят, че искат да продължат да предлагат продукти в магазина на Майкрософт, то час по-скоро те трябва да променят името на своите универсални приложения, за да не бъдат изтеглени от там.

Още по-невероятен е срокът, който е поставен като изискване – Майкрософт са дали един единствен ден за реакция, което означава, че от днес тези приложения, които не са преименувани своевременно, могат да бъдат изтеглени.

Към момента в Store има стотици такива приложения, но засега не е ясно дали от Майкрософт са се свързали с всички разработчици, което може да е едната от причините те все още да са там или просто им трябва време, за да свалят всички от платформата.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ето какво да очакваме от Linux Mint 18.3