Майкрософт признаха за проблема с изтриването на файлове при заместване от архив

0
42
Майкрософт бъг

От Майкрософт признаха за проблема при Windows 10 October 2018 Update version 1809, който се получава при разархивиране на файлове с вградения инструмент. Поради липсата на диологов прозорец, който да предупреди потребителя, че ще бъдат заместени файлове, то старите файлове се губят, а потребителят дори не разбира за това.

Според тях обаче само изглежда, че файловете са заместени и поради тази причина не би трябвало да има загуба на данни.

„Само изглежда така, че файловете са били заместени, докато всъщност действието по копиране не се инициира и не се заместват никакви файлове“, казва във своето становище компанията от Редмънд.

Не на това мнение обаче са множеството потребители, които вече са опарени от поредния проблем, каквито от Майкрософт поднасят постоянно на своите клиенти.

Въпреки че твърдят, че няма проблеми с презаписване на файлове а само липса на диалогов прозорец, от Майкрософт все пак съветват потребителите да разархивират файлове в нови локации, където няма файлове, за да се избегне евентуална загуба на данни.

Проблемът може да се появи в няколко случая – ако местите файлове от архив към обикновена папка, ако копирате файлове от архив към обикновена папка или при копиране на файлове от архив към защитена папка. Този бъг най-вероятно ще бъде отстранен при поредния Patch Tuesday, който идва следващия месец.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ново приложение за Windows 10 ви казва дали сте хакнати