Майкрософт пуска ново оръжие за борба с бъговете при Windows 10 (видео)

0
22
Windows 10


Компанията днес разкри новото си оръжие за борба с бъговете при Windows 10 – Customer Listening and Improvement Program или накратко CLIP.

Новият проект е начинание, в което голяма група от специалисти ще бъде обединена от общата задача да следят мненията на потребителите и да подобряват операционната система в съответствие с тях.

Шефът на CLIP програмата Per Farny обяснява във видео, че служителите от поверения му екип ще следят всички възможни канали за мненията на потребителите, като това няма да са само форумите на общността и Feedback Hub.

Освен официалните канали те ще следят и в социалните медии като Twitter и Facebook, където участниците в Insider програмата често обсъждат Windows 10 и отправят различни предложения.

Екипът на CLIP ще се събира всеки ден и ще преглежда и обсъжда събраните мнения, а след това ще предлага различни подобрения съобразно тях.

Майкрософт създаде Windows 10 на базата на потребителски мнения и Insider програмата беше един от важните инструменти в тази насока.

Сега компанията слага ударение върху това, че продължава да се вслушва в потребителите си, като обяснява, че всички мнения имат значение и се вземат предвид.

В същото време наистина има предложения, които са взети предвид, но има и други, които биват игнорирани напълно като табове във File Explorer, функция, която се иска още от Windows 8 и която съществува от много години във всяка една Linux графична среда.

В момента обаче се работи по такава версия на файловия мениджър, който има голям шанс да види бял свят с идването на Windows 10 Fall Creators Update през септември месец тази година.

Прочетете още:  Wine 5.x. Новини и нови версии. Wine 5.0 RC1 е тук (обновена)
0/5 (0 Reviews)