Майкрософт пускат Linux версия на Sysinternals

0
913
Майкрософт пускат Linux версия на Sysinternals

Windows Sysinternals е част от Microsoft TechNet уебсайта и предлага технически ресурси и инструменти за управление, намиране на проблеми, диагностика и наблюдение на Microsoft Windows машини. Сега от Майкрософт работят по версия за Linux и в резултат на това вече е наличен и Sysinternals инструментът ProcDump за Linux GitHub.

ProcDump е Linux версия на класическия ProcDump инструмент от комплекта с инструменти за Sysinternals за Windows. ProcDump дава удобен начин на разработчиците да създават performance triggers-базирани core dumps на техните приложения„, гласи описанието в GitHub.

Разработчикът от Майкрософт Mario Hewardt потвърждава излизането на Sysinternals за Linux, но към момента няма краен срок това да се случи:

Засега е наличен само ProcDump, който е официално поддържан за Linux дистрибуциите Fedora 26, Ubuntu 14.04 LTS и по-нови, Red Hat Enterprise Linux, CentOS 7, zlib, gdb 7.6.1 и по-нови. С течение на времето поддържаните дистрибуции ще бъдат увеличени, като разработчиците вече провеждат тестове в тази насока.

От Майкрософт насърчават разработчиците да участват в процеса на портване на Sysinternals, а също така и да споделят желанията си какво друго биха искали да видят в Linux допълнително.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ето как да разберем дали сме заразени с криптовирус и как да го премахнем