Майкрософт пусна Skype за Linux версия 1.7

0
43
Skype for Business ще бъде заместен от Microsoft Teams


Днес Майкрософт пусна Skype за Linux версия 1.7, в която са отстранени много от съобщените преди това бъгове, като носи със себе си и нови функции.

Версия 1.7 на Skype за Linux е все още в алфа стадий на новия клон на разработка на приложението и предлага някой и вашни подобрения и поправки на бъгове.

Сред поправените бъгове е този, при който приложението се свързваше автоматично повторно, слез като е стояло по-дълго време без връзка. Много потребители се оплакаха, че Skype за Linux се свързва автоматично към мрежата, след като е стоял известно време без връзка. От Майкрософт обърнаха внимание на този бъг и в новата версия 1.7 той е отстранен.

Преработено е менюто с непрочетените съобщения, като от Майкрософт обясняват, че когато потребителят отвори чат с непрочетени съобщения, изгледът ще се фокусира върху първото непрочетено съобщение и когато потребителят скролва надолу, те ще биват маркирани като прочетени. Променен е и изгледът на груповите обаждания, който сега е по-удобен според компанията.

И докато тези подобрения са добре дошли, все още липсват важни функции за Skype за Linux като споделяне на екрана, функция, която я имаше дори и в старите версии на Skype. Най-вероятно от Майкрософт работят по въпроса, но имайки предвид, че изданието е все още в алфа стадий, липсват всякакви подробности, а през това време потребителите могат да използват последната версия от стария клон 4.3.0.37.

Промени при Skype за Linux версия 1.7:

Fixed standard behaviour of unread messages – when opening chat with unread messages, the view will focus on the first unread message. As you scroll, messages will be marked as read.
New grid layout of the group calls
Fix for application reconnect after it was suspended for longer time

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Linux дистрибуцията CentOS 6.10