Майкрософт пуснаха кумулативния ъпдейт KB4476976 за Windows 10. Проблемите при миналия още не са решени

0
29
Windows 10

Днес от майкрософт пуснаха поредния кумулативен ъпдейт за Windows 10 KB4476976. Този път обаче, ъпдейтът не е насочен към крайните потребители, а към участниците в тестовата програма Insider от Release Preview кръга.

Потребителите от този кръг все още са с Windows 10 October 2018 Update version 1809 и новият кумулативен ъпдейт ще повдигне версията на билда до 17763.288. Освен тази малка подробност, към момента все още не е ясно какво точно поправя новият кумулативен ъпдейт, защото от Майкрософт не са изкарали списък с промени.

В същото време от компанията признаха за още два проблема с ъпдейта KB4480970, който излезе на 7-и януари тази година. В началото в KB страницата беше описан само един познат проблем, предизвикващ загуба на свързаност, но днес от Майкрософт признаха официално и за още два проблема.

Първият проблем, който предизвиква KB4480970 е доста сериозен и е свързн със загубата на лиценз при потребителите с Windows 7. От компанията съобщават, че някои потребители са докладвали за KMS Activation проблеми, при които получават съобщение, че техните инсталации не са активирани (“Not Genuine”, 0xc004f200 on Windows 7 devices”).

Вторият бъг предизвиква проблеми при споделени мрежови ресурси както при Windows Server 2008 R2, така и при Windows 7. Към момента за заобикалянето на този проблем от Майкрософт съветват да използвате потребител, който не присъства в администраторската група или да използвате домейн потребител.

Към момента се работи по отстраняването на тези проблеми, но не е посочена крайна дата кога поправките ще пристигнат при потребителите. Най-вероятно това ще се случи при следващия Patch Tuesday, който по план трябва да се осъщесви на 12-и януари. Това означава, че потребителите ще трябва да изчакат минимум един месец.

Прочетете още:  Ubuntu получава по-гладко видео възпроизвеждане в Chromium с VA-API хардуерно ускорение
0/5 (0 Reviews)