Майкрософт разследват случаи на насилствен ъпгрейд към Windows 10 April 2018 Update

0
28
Windows 10

От Майкрософт разследват случаи на насилствен ъпгрейд към Windows 10 April 2018 Update при машини, които изрично са го забранили. Някои компютри, които използват Pro и Enterprise версиите на Windows 10 са получили ъпгрейда, въпреки че в настройките е било указано да получават само актуализации по сигурността, но не и големи ъпдейти.

Windows 10 April 2018 Update излезе с голямо закъснение и въпреки името си излезе официално през май месец. За да не е пълен провалът със сроковете, от Майкрософт все пак пуснаха изданието в последния ден на месец април, но той беше наличен само за ръчно сваляне. Оттогава на бял свят излязоха много проблеми и се оказа, че Windows 10 April 2018 Update е издание с доста бъгове, които причиняват изключително неприятни проблеми. Това е и една от главните причини много потребители да не искат да го инсталират, а други, които вече са направили тази грешка, да се чудят как да го ънинсталират.

Когато става въпрос за Pro и Enterprise версиите обаче, от Майкросфт обикновено имат нужда от няколко месеца, за да спуснат големите ъпдейти в Semi-Annual канала и това, че някои техни клиенти въпреки това са получили Windows 10 April 2018 Update означава, че тук очевидно става въпрос за бъг или поне така бихме искали да си мислим. От Майкрософт дават малко информация, но съобщават, че знаят за проблема и в момента работят по случая. Остава да видим дали това наистина е бъг или е нов агресивен опит за насилствени инсталации, каквито потребителите получават постоянно от излизането на Windows 10.

Прочетете още:  Новата тема в Ubuntu получи име - казва се Yaru
0/5 (0 Reviews)