Майкрософт ще представят нови опции за поверителността в Windows 10 Redstone 4

0
40
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд

От Майкрософт ще представят нови опции за поверителността в Windows 10 Redstone 4, а най-новият билд за потребителите от Insider програмата от бързия кръг, вече дава мимолетна представа какво можем да очакваме.

Като най-важен акцент на първо място може да се спомене, че новата функция ще работи само за приложенията от Microsoft Store. Тя дава контрол на потребителите върху приложенията за достъпа им до библиотеките с документи, видео файловете и снимките. За всяко едно приложение ще може да бъде настроен достъпът до системните папки. По този начин например може да се настрои конкретно приложение да няма достъп до вашата музика в папка Music.

Разбира се, за приложения, които не са странични, като File Explorer, Paint 3D и Windows Defender, тези политики няма да важат и подобни програми няма да бъдат засегнати. С излизането на повече preview билдове на Windows 10 Redstone 4, потребителите от Insider програмата могат да очакват и повече опции за контрол върху приложенията, както и най-различни бъдещи промени.

Новите опции за контрол върху достъпа ще бъдат налични за всички потребители с излизането на Windows 10 Redstone 4, версия 1803, който се очаква да бъде оповестен официално през месец април тази година (2018).

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Google подобрява борбата с детската порнография в интернет