Майкрософт спират използването на Flash в браузъра Edge

0
46
Майкрософт спират използването на Flash в браузъра Edge


От Майкрософт съобщиха, че се присъединяват към всеобщите усилия за убиването на Flash и това ще се случи още през пролетта, с идването на Creators Update.

От компанията възнамеряват да спрат използването на Flash Player в браузъра Edge с излизането на Windows 10 Creators Update, когато опасният според тях плъгин няма да се зарежда винаги когато това е възможно.

При сайтове, при които това не е възможно, Edge ще пита потребителите дали наистина искат да активират Flash.

Майкрософт обясняват, че от следващата година сайтовете, които предлагат чиста HTML5 поддръжка ще бъдат използвани именно като такива с Edge. В такива случаи Flash дори няма да се зарежда, което ще повиши сигурността, бързодействието и живота на батериите на мобилните устройства.

„За сайтовете, които все още изискват Flash, ще предложим опцията на потребителите да избират дали наистина искат да го заредят, като това действие ще бъде запомнено за следващи посещения на конкретната страница“, казват от Майкрософт.

Разбира се, ще има изключения за големите сайтове, които все още разчитат на Flash, за да не бъдат ядосвани потребителите. От Майкрософт очевидно ще се възползват от това, че следят всичко и открито си признават, че „активно ще следят представянето на Flash в браузъра Edge и постепенно ще намаляват списъка със сайтовете, за които се прави изключение“.

Дебютът на Windows 10 Creators Update се очаква през пролетта на 2017-та. След това обаче от Майкрософт започнаха да анонсират излизането му „в началото на годината“, а по-късно само с „през 2017-та“.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  KDE Plasma започва с добавянето на нови функции