Майкрософт възнамеряват да уволнят хиляди служители

0
888
Майкрософт възнамеряват да уволнят хиляди служители

Хилядите уволнения, за които официалното съобщение би трябвало да излезе по-късно през тази седмица, ще бъдат осъществени поради фокусирането на компанията върху облачните продажби.

Появи се информация за евентуални готвени съкращения на хиляди служители на Майкрософт, съобщават от TechCrunch.

Според информацията, която идва от „източник, който е добре запознат с готвените съкращения“, от Майкрософт възнамеряват да уволнят хиляди служители от филиалите на компанията от цял свят.

Може да се предполага, че тези уволнения идват заедно с новата фискална година на Майкрософт, която започна на първи юли.

От Bloomberg също съобщават за готвени масови съкращения, като обясняват, че софтуерният гигант има намерение да реорганизира бизнеса си, за да може да се фокусира по-добре върху продажбите на облачен софтуер.

Готвените съкращения обаче няма да са с размерите на тези от 2014-та, когато от Майкрософт уволниха 12 500 човека, което се превърна в рекорд в историята на компанията.

През 2015-та година, поради неуспеха на Nokia, бяха премахнати 7 800 щата и бяха уволнени 1 850 души, а миналата година от компанията бяха премахнати още 2 850 щата.

Уволненията от тази година следват промени в организацията в компанията, които бяха анонсирани през януари тази година, засягащи екипите по продажбите и маркетинга.

Както обикновено, от Майкрософт засега запазват мълчание, като те по принцип не обсъждат подобни въпроси, като засега няма официално становище относно информацията за готвените уволнения.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт: Очаквайте сериозно забавяне на компютрите си