Майкрософт вече подкупва потребителите да използват Bing и Edge и във Великобритания

0
19
Майкрософт вече подкупва потребителите да използват Bing и Edge и във Великобритания


В опита си да елиминира Google като съперник, от Майкрософт пуснаха своята програма за награди и във Великобритания. На потребителите ще бъдат давани точки, ако използват Bing и браузъра Edge, които после могат да бъдат използвани за различни неща.

Първоначално през 2016-та година инициативата беше подета за търсачката Bing, но след това беше включен и браузърът Edge, който също не се радва на особена любов от страна на потребителите.

Така наречената Microsoft Rewards програма стартира миналата година и беше налична в САЩ. Сега вече тя е налична и във Великобритания.

Ако потребител участва в програмата, той ще получава по три точки, ако осъществи търсене в търсачката на Майкрософт Bing. Той ще получава и по една точка за всеки паунд, който е похарчил в Windows Store, а допълнителни точки могат да бъдат събирани чрез участие в различни викторини.

Точките са ограничени до 30 на ден, което означава, че ако не сте направили никакви покупки този ден, то трябва да направите десет търсения в Bing. Дневният лимит на точките обаче може да бъде увеличен двойно, ако използвате и браузъра Edge.

Ако даден потребител успее да надхвърли 500 точки на месец, то той преминава във второ ниво и тогава лимитът на дневните му точки ще бъде увеличен на 150, и му се предоставят нови допълнителни начини за събиране на точки.

Точките, които е събрал потребителят, могат да бъдат използвани за Skype кредити, пароли за Groove Music, XBOX подаръчни карти, безплатни филми и пр.

Според последните данни на Statistica, търсачката на Майкрософт Bing има дял от едва 10.07% във Великобритания, докато Google държат пазара с 85.74%.

Прочетете още:  Nokia Z2 Plus с Android се появи в Geekbench

Очевидно това е и една от причините от Майкрософт да направят първото разширяване на програмата си извън САЩ във Великобритания. След това се очаква тя да стане активна и във Франция, Канада и Германия.

0/5 (0 Reviews)